Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Ремонт ноутбука своими руками. Быстрый и гарантийный ремонт ноутбуков. Срочный ремонт ноутбуков. Ремонт компьютеров на дому. Быстрый ремонт компьютеров своими руками. Настройка и ремонт компьютеров. Java уроки для начинающих. Лучшие java уроки. Учим язык Java с нуля. Обзор смартфонов samsung. Качественный обзор смартфонов samsung galaxy. Обзор смартфона samsung galaxy s4. Фото картинки приколы. Самые новые картинки приколы. Лучшие приколы картинки. Скачать аддоны для wow. Самые новые аддоны для wow скачать. Скачать аддоны для wow быстро и без реги. Видео уроки python. Лучшие python уроки. Учим язык python с нуля. Скачать шаблоны для Joomla. Самые новые joomla шаблоны. Бесплатные шаблоны для Joomla.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Ski turizam - pregled i kratak opis pet najboljih evropskih skijaških destinacija

skijanje 3edfr445Sezona skijanja je u nekim evropskim zemljama več počela. Za one koji imaju novca za skupu skijašku opremu i udaljenje turističke sky destinacije, evo pregledea i kratkog opisa pet najboljih evropskih skijaških destinacija

Kitzbühel, Austrija

Ovo je jedna od najtežih spust-staza u Svjestkom skijaškom kupu, a svake godine je posjeti preko 80.000 posjetilaca.

Stazi se prilazi gondolama, tj. žičarom, a za one koji prežive spust preporučuje se engleski pub Londoner. Iz 80-tih godina prošlog stoljeća na ovoj stazi postoji tradicija da skijaši koji su učestvovali u spust utrci Svjetskog kupa, nakon odrađene utrke poslužuju pivo gostima ovog puba.

Svi koji žele odsjesti u Kitzbühelu za vrijeme Svjetskog skijaškog kupa, moraju rezervisati svoj smještaj minimalno šest mjeseci prije utrke, a smještaj kao uostalom i sve usluge ovog skijališta su jako jako skupi.

Bad Kleinkircheim, Austrija

Ovo skijalište osim skijaških staza posjetiocima nudi i toplice, obzirom da je cijelo područje bogato termalnim izvorima.

Ukupna dužina svih staza je 103 kilometara, ima 26 žičara, 4 kilometara staza za sankanje i 470 topova za proizvodnju umjetnog snijega. Skijalište je razmješteno na dvije planine, a najviši vrh je Kaiserburg i do njrga vode dvije žičare.

Za one koji ne žele hotelsku hranu tu je čak 45 različitih restorana, koji svi do jednog nude pravu sportsku – kaloričnu hranu.

Les deux Alpes, Francuska

Ovo skijalište nudi 220 kilometara dugih skijaških staza, a za ljubitelje skijaškog trčanja skijalište nudi staze u dužini od 21 kilometra.

Iako skijalište nije poznato kao neka druga Francuska skijališta, svojom turističkom ponudom nimalo ne zasotaje.

Osim skijanja posjetiocima se nudi zabava u vidu gradnje iglua, a tu je i bogata gastronomska ponuda mirnih restorana i ponuda noćne zabave u vidu bučnih i prepunih klubova s različitim vrstama muzičke ponude.

Cijene su slične kao i u razvikanijim susjednim skijalištima, ali ponuda Les deux Alpes je daleko najbolja.

Nassfeld, Austrija

Zbog relativno niske nadmorske visine sve skijaške staze ovog skijališta su obezbijeđene topovima koji će u slučaju slabih padavina obezbijediti snijeg.

Skijalište nudi 110 kilometara skijaških staza od koji je 2,2 kilometara noćnih staza. Ovo skijalište proglašeno je jednim od najboljih skijališta u Austriji s modernim žičarama te raznolikom ponudom smještaja.

Postoje i dva zabavna parka za snowbordere, uređeno klizalište, curling arena, a gastronomska ponuda je tipično austrijska.

Za zabu posjetiocima su na raspolaganju i dva disko kluba koji se nalaze u hotelima Cube i Carinzia.

Val D'isere / Tignes, Francuska

Ovo skijalište nudi skijaške staze za svačiji ukus, od staza za početnike, preko staza za bordere do „divljih“ staza po dubokom snijegu.

Ukupna dužina svoh staza je nevjerovatnih 300 kilometara staza gdje se posjetiocima nudi cjelodnevna zabava. Do staza vodi čak 90 žičara.

Val D'isere se smatra jednim od najljepših planinskih gradića u Alpama. a prepun je hotela i ponude apartmanskog smještajimaTakođe, jezgra grada je puna istorijskih građevina.

U Val D'isere / Tignes svoje mjesto su našli neki od ponajboljih svjetskih restorana, a ponuda noćne zabave je dostupna do kasnih jutarnjih sati. Za skijaše Val D'isere / Tignes nudi čak 19 različitih škola skijanja.

 Agro-Eko Magazin


Nasumični sadržaj