Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Как лечить гастрит быстро. Как лечить гастрит желудка дома. Как лечить гастрит народными средствами. Лечение и профилактика кариеса. Быстрая профилактика кариеса зубов. Профилактика кариеса у взрослых. Питание во время беременности. Какое правильное питание во время беременности. Режим питания во время беременности. Почки симптомы болезни. Главные признаки болезни почек. Питание при болезни почек. Как доставить удовольствие девушке. Как доставить девушке больше удовольствия днем. Как доставить максимум удовольствия девушке. Грудные мышцы в домашних условиях. Быстрые домашние упражнения для грудных мышц. Тренировка грудных мышц. Йога для начинающих видео. Качественная йога для беременных. Уроки йоги для начинающих. Народное лечение простата. Главные средства лечения аденомы простаты. Лечение простатита и аденомы простаты.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

BH planinske ljepote: 'Da je Igman u Dubaiju bio bi tretiran kao zlato!'

igman planina 444aIgman, prelijepa planina u centralnoj BiH, sa najvišom tačkom od 1502 metra. Iako se visinom svrstava u red najnižih sarajevskih planina, Igman nimalo ne zaostaje sa ponudom prirodog bogatstva i turističkog potencijala. Zbog ratnih dešavanja koja su pogodila ovo područje, većina objekata na Igmanu je porušena ili devastirana. Loše vremenske prilike koje smo osjetili proteklih zima, su dodatno umanjili ionako slabo iskorišten potencijal ove planine.

Isto tako i Bjelašnica – nalazi se u centralnoj BiH, najviše je visine pak 2067 metara, bila je domaćin 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu. Njeni objekti koji su izgrađeni kako za olimpijske igre tako i za iskorištenje turističkih potencijala su desetkovani, i tek se krenulo koracima napred. Moramo reći – prilično sporim.

Ono što vlasti i resorne organizacije u BiH već dugo zanemaruju ipak su prepoznali drugi. Tako je Ismail Ahmed Bin Sultan, izvršni direktor 'Buroj' kompanije iz Dubaija, koji trenutno boravi u BiH, naglasio zainteresovanost za ulaganje u potencijale Bosne i Hercegovine kao što su Igman i Bjelašnica.

"Sjedište kompanije Buroj je u Dubaiju i kompanija se bavi velikim razvojnim projektima kao što je izgradnja hotela, shopping centara, stambenih zgrada, odmarališta, luksuznih apartmana i slično“, rekao je Ahmed Bin Sultan u razgovoru za eKapija, i naglasio kako nije dobio nikakve ponude iz BiH već su se kao investitori sami orjentisali prema našoj zemlji.

"Ubrzo nakon toga sam se informisao o vašoj zemlji, vezano za klimu i mogućnosti investiranja i u konačnici odlučio sam se i posjetiti je. Moj prvi dojam je da mi se BiH mnogo sviđa i da je dobro područje za razvoj projekata. Osim Sarajeva, posjetio sam i druga mjesta, a posebno su me dojmile vaše planine Igman i Bjelašnica gdje sam do sada vidio najveći potencijal. U Sarajevu se može pokrenuti mnogo projekata, ali naravno i u drugim područjima BiH, u planinama ili pokraj Rijeka", otkriva on prve utiske i dodaje:

"Kada cijelu godinu dana radite normalno je da želite da priuštite sebi odmor. Shodno tome, želite i da se lijepo provedete i odmorite, a ljudi iz arapskih zemalja najviše vole da uživaju u prirodi, tako da mi je želja da gradim na Igmanu. Da je Igman u Dubaiju bio bi tretiran kao zlato", kaže izvršni direktor Buroja, dodajući da je priroda prelijepa, ali da nema smještajnih kapaciteta i da to žele promijeniti.

Agro-Eko Magazin


Nasumični sadržaj