Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Как правильно класть плитку. Как класть плитку на стену быстро. Класть плитку своими руками. Как выбрать ламинат для квартиры. Какой лучше выбрать ламинат сегодня. Какого цвета выбрать ламинат. Как правильно клеить обои. Как клеить обои на потолок вертикально. Как правильно клеить углы обоями. Интересные самоделки своими руками. Качественные самоделки своими руками фото. Самоделки для дома своими руками. Как сделать потолок в доме. Чем лучше утеплить потолок дома на сегодняшний день. Утепление потолка дома своими руками. Бизнес идеи с минимальными вложениями. Успешные идеи малого бизнеса с нуля. Прибыльные бизнес идеи. Как сделать мебель своими руками. Сделать деревянная мебель своими руками. Сделать мебель своими руками видео. Опалубка для фундамента. Как сделать опалубку для фундамента быстро. Опалубка для фундамента купить.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Prijem kod premijera za Bekira Dolića, Cazinjanina s ostvarenim priznanjem 'mlada nada agrarnog novinarstva Balkana'

bekirdolic-prijemKroz lokalne i regionalne medije, između ostalog, poljoprivredne web magazine, u posljednjih nekoliko godina mogli smo čuti ime i prezime Bekira Dolića. Riječ je o agronomu koji nam dolazi iz grada Cazina, a koji je već s 26 godina ostvario zavidnu karijeru kao agronom/inžinjer poljoprivrede, odnosno poljoprivredni savjetodavac te i osvojio niz određenih priznanja za svoj rad.

O Doliću smo pisali kroz ranije članke, a ujedno je i urednik rubrike vezane za poljoprivredu na Cazin.NET portalu.

Dolić je krajem 2018. godine, između ostalog, dobio i priznanje „mlada nada agrarnog novinarstva“ na vodećem regionalnom poljoprivrednom magazinu, AgroKlub, gdje se takmičio u konkurenciji s još 90 stručnih autora s područja Balkana. U takmičenju su bile zastupljene još dvije kategorije, a to su autor godine i autor najboljih ruralnih priča za koje su imenovani kolege iz Srbije i Hrvatske koji su u agrarnom novinarstvu 20-30 godina.

Bitno je istaći da je predstavnik AgroKluba, Vedran Stapić, od ove godine član Vijeća europske mreže agrarnih novinara (ENAJ) što će još dodatno omogućiti da se Unsko-sanski kanton i njegove ruralne vrijednosti promovišu na domaćem i regionalnom, ali i na kontinentalnom nivou.

Premijer Ružnić odlučio je da ovom prilikom organizira svečani prijem za ovog mladog i uspješnog agronoma, gdje je pozvao i ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Unsko-sanskog kantona, Sulejmana Kulenovića, te savjetnika Mirsada Topčagića koji također dolazi s područja grada Cazina skupa s gradskim vijećnikom grada Cazina, mr. sci. Malikom Dolićem, koji dolazi iz iste MZ kao i mladi agronom.

Prisutni su razgovarali o dosadašnjem radu Dolića, njegovom angažmanu u agraru na području Kantona, kao i budućim aktivnostima. Premijer je istakao zadovoljstvo što se Dolić odazvao pozivu te naveo da će svakako u budućnosti pratiti i podržavati njegov rad, a u slučaju određenih pojava u agraru, koje su u djelokrugu ovog ministarstva te branše, svakako kontaktirati Dolića te uvažiti njegovo mišljenje, sugestije i skupa s njim tražiti rješenja za bolje stanje u agrarnoj politici, turizmu i poljoprivrednoj proizvodnji.

Ministar Kulenović je istakao da se ovakvim ljudima treba dati šansa da i dalje napreduju te da ih obavezno treba zadržati u bosanskohercegovačkom agraru. Savjetnik Topčagić je naveo niz svojih sugestija na daljnji angažman cazinskog agronoma u savjetovanju poljoprivrednika Unsko-sanskog kantona.

Razgovaralo se i na temu problematike jagodičastog voća, davanja pažnje proizvođačima kornišona, oformiranju udruženja proizvođača jezgrastog voća, kako spasiiti bh. selo i tradiciju te čime privući turiste u ruralnom turizmu i koje instrumente agrarne politike pospješiti.

Agro-Eko Magazin / izvor: Cazin.net


 

Nasumični sadržaj