Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Как правильно класть плитку. Как класть плитку на стену быстро. Класть плитку своими руками. Как выбрать ламинат для квартиры. Какой лучше выбрать ламинат сегодня. Какого цвета выбрать ламинат. Как правильно клеить обои. Как клеить обои на потолок вертикально. Как правильно клеить углы обоями. Интересные самоделки своими руками. Качественные самоделки своими руками фото. Самоделки для дома своими руками. Как сделать потолок в доме. Чем лучше утеплить потолок дома на сегодняшний день. Утепление потолка дома своими руками. Бизнес идеи с минимальными вложениями. Успешные идеи малого бизнеса с нуля. Прибыльные бизнес идеи. Как сделать мебель своими руками. Сделать деревянная мебель своими руками. Сделать мебель своими руками видео. Опалубка для фундамента. Как сделать опалубку для фундамента быстро. Опалубка для фундамента купить.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Tuzla, 30. novembra: Drugi festival rakija i žestokih pića

salines spirit fest 2018 najavaDrugi festival rakija i žestokih pića pod nazivom "Salines Spirit Fest" biće održan 30. novembra u Tuzli. Na festivalu će se predstaviti veliki broj destilerija, kao i kompanija svjetski poznatih brendova žestokog pića, uz odličnu gastro ponudu najboljih bosanskohercegovačkih sireva, te domaćih i regionalnih mesnih industrija.

– Na festivalu ćemo predstaviti sve ono najbolje od voćnih rakija, a i žestokih alkoholnih pića iz regiona. Ono što je osobenost ovog događaja je to što osim izložbenog i takmičarskog dijela festivala, dajemo mogućnost samostalnim proizvođačima rakija da dođu i prezentuju svoje proizvode – kazao je Haris Dedić obraćajući se u ime organizatora, Udruženja Life Style.

Osim izložbenog, festival će i ove godine imati takmičarski dio u kojem će stručni žiri ocijeniti uzorke, te odlučiti o priznanjima.

Predsjednik žirija je Predrag Vukosavljević, profesor na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Nerma Spaho s Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te Ljubiša Stanković takođe sa beogradskog fakulteta.

– Žiri će dan nakon festivala održavati predavanje za male, samostalne proizvođače. Tu će se govoriti o najnovijim trendovima u proizvodnji rakije, što nama i jeste cilj, da edukujemo naše male proizvođače da kvalitet svojih proizvoda podignu za zadovoljavajući nivo – dodao je Dedić.

Ove godine na festivalu će učestvovati i proizvođači opreme za pravljenje rakije. Svi posjetioci sajma moći će da se uvjere na licu mjesta šta su to novi trendovi i na koji način se pravi rakija.

Pokrovitelji ove manifestacije su Grad Tuzla, Turistička zajednica Tuzle, Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK te Turistička zajednica TK.

Agro-Eko Magazin


 

Nasumični sadržaj