Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Prilično nevjerovatne upotrebe piva: Očistite nakit, uklonite fleke od vina, riješite se štetočina u vrtu...

pivo ilustracija 46532Osim što ga pijete sa prijateljima, pivo možete da iskoristite na brojne načine, a neki su totalno neočekivani!

1. Marinirajte govedinu

Mariniranjem u pivu, govedini možete da dodate još jedan sloj ukusa koji će istovremeno da uništi neke od loših hemikalija koje mogu da se stvore na mesu za vrijeme roštiljanja.

2. Operite kosu

Pomiješajte pivo s malo destilovane vode i omiljenim eteričnim uljem i imate tečnost koja će vašu dosadnu, ispranu kosu da pretvori u sjajnu, hidriranu grivu.

3. Kontrolišite štetočine u vrtu

Ostavite blizu bilja pivo u niskoj posudi, i imaćete organski način trovanja štetočina koje će da budu dobar plijen pticama.

4. Ispolirajte posuđe

Neka se dobro namoči u pivu, a zatim ga izribajte i biće kao novo.

5. Koristite ga za spavanje

Ali ne na način da se napijete i zaspite. Umjesto toga, operite jastučnice u vodi u koju je dodato malo piva, i pustite da vas miris omami u svijet snova.

6. Okupajte se

Pomiješajte omiljeno pivo sa sapunom na bazi maslinovog ulja i nastavite s kupanjem. Što duže ostanete u kadi, to će vam poslije biti mekša i nježnija koža.

7. Ispecite hljeb

Pivo i hljeb kao da su stvoreni jedno za drugo. Imaju iste osnovne sastojke, a gljivice iz piva pomoći će u dizanju hljeba. Iako će alkohol da ispari, moći ćete da osjetite njegov ukus u tragovima.

8. Osvježite travnjak

Malo pošpricajte pivo po travnjaku jer će fermentisani šećer pripomoći rastu, a kiselina će da ubije sve loše što bi moglo da raste na travi.

9. Opustite prečvrsto pričvršćene šarafe

Mjehurići iz piva će da uklone hrđu sa metala. Polijte ih pivom i nakon što se neko vrijeme budu natapali, iznenadićete se kako se lako odvijaju.

10. Očistite nakit

Kao i posuđe, i nakit možete da natopite u pivu kako bi mu vratili onaj stari sjaj.

11. Riješite se mrlja

Ako vam na tepih tokom večeri kapne crno vino, samo preko mrlje polijte pivo i počnite s čišćenjem. Jedino na šta treba da pripazite jeste da nakon čišćenja iz tepiha izvučete miris piva.

12. Ispecite pile na limenci piva

Ovo jelo je sjajno jer prije nego što počnete morate da otpijete pola limenke. Zatim pecite na roštilju pile nataknuto naglavačke na limenku. Nakon nekog vremena piletina će da bude vlažna i puna ukusa.

(magazin.net.hr)