Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

(VIDEO) Ljudi koji nas inspirišu: Odrekao se zarađivanja miliona kako bi postao farmer i živio sa prirodom

jason brown bivsi americki fudbalerJason Brown je imao petogodišnji ugovor vrijedan 37 miliona dolara sa profesionalnom ekipom američkog fudbala iz St. Louisa, ali je odlučio da je sve to besmisleno i jednostavno – otišao iz ovog sporta.

"Moj agent mi je rekao da činim najveću grešku u svom životu", rekao je Brown. "Pogledao sam nazad u njega i rekao mu: Ne, ne činim."

Brown je napustio sport kome je posvetio dobar dio svog života kako bi mogao postati farmer iliti poljoprivrednik, iako do tada niti jedan dan u svom životu nije proveo na farmi. Sve je učio i naučio sam tako što je na internetu gledao YouTube videa. Šta je ovaj čovjek mislio? Između ostalog, mislio je i o tome kako da pomogne drugima.

U 2012, on je odlučio pokrenuti farmerski biznis u Louisburgu, u Sjevernoj Karolini. Farma je nazvana 'Prvi plodovi' i sve prve plodove svake žetve donira onima u potrebi.

"Bili smo blagoslovljeni sa urodom i mogućnosti da ga prikupimo … donirali smo više od 10.000 kilograma krastavaca i 100.000 kilograma slatkog krompira za potrebe lokalne organizacije koja se bori da nahrani sve ljude u potrebi", napisao je na svojoj internet stranici.

"Više od 600 volontera nam je pružilo svoju ruku pomoći."

Bez obzira na to što drugi mislili o njegovoj promjeni 'posla', Brown kaže da se nikad nije osjećao uspješniji.

(Izvor: Pozitivno.ba)