Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Foto / Jezero Šićki Brod: Održano Državno prvenstvo BiH i Otvoreni eko-kup u podvodnoj fotografiji

modrac podvodna slika 1U subotu 16.09.2017. godine na jezeru Šićki Brod, u organizaciji Ronilačkog saveza BiH i Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca, kao tehničkog organizatora, održano je Državno prvenstvo BiH i Otvoreni eko-kup u podvodnoj fotografiji za 2017. godinu. Takmičilo se u kategoriji kompakt fotoaparata, sa tri zadane teme: slika ambijenta, ribe i makro.

Na takmičenju su učešće uzeli ronioci iz Lukavca, Tuzle, Sarajeva, kao i ronilački tim jedinice za specijalne operacije MUP-a TK.

Nakon održanog takmičenja žiri u sastavu Adnan Drnda (BiH), Samir Solaković (BiH) i Goran Butajla (Hrvatska) odabrao je najbolje fotografije i u nedelju 17.09.2017. godine na jezeru Bistarac u Lukavcu, izvršena je dodjela medalja, pehara i nagrada.

Članovi Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca u Otvorenom eko-kupu su osvojili su 1 zlatnu, 1 srebrenu i 1 bronzane medalju, a na Državnom prvenstvu 2 zlatne i 2 bronzane medalje, kao i pehar za osvojeno 2. mjesto u ekipnom plasmanu.

Ronjenje je zahtjevan sport, i sva takmičenja osim podvodne fotografije podrazumijevaju izuzetnu fizičku spremnost, dok je podvodna fotografija takmičenje koje omogućava ravnopravno učešće osoba sa invaliditetom u ovom sportu.

Generalni sponzor prvenstva je Federalno ministarstvo kulture i sporta. Ovo prvenstvo je podržala i firma Ugljo d.o.o. iz Bijeljine kao zastupnik proizvođača ronilačke opreme Mares.

podvodna slika 2

podvodna slika 3

podvodna slika 4

podvodna slika 5

Agro-Eko Magazin / izvor: Tuzlarije