Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Как выбрать внешний диск. Внешний жесткий диск как выбрать самый подходящий. Какой внешний диск выбрать. Какой принтер выбрать. Какой выбрать лазерный принтер сегодня. Какой цветной принтер выбрать. Готовые программы на java. Изучаем java с нуля быстро. Как начать программировать на java. Бесплатные игры для планшетов android. Качественный samsung android планшет. Планшет android цена. Отдых в турции отели. Самый лучший отдых в турции. Отдых в турции отели цены. Wow дк гайд. Лучший wow фрост дк гайд. Wow дк танк гайд. Рабочие программы на языке python. Изучаем python с нуля. Язык python для начинающих. Бесплатые плагины для Joomla. Скачать joomla плагины бесплатно. Где скачать самые последние плагины на joomla.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Srebrno jezero: Tu dodir sunca nestvarnu ljepotu čini mogućom

srebrno jezero naslovnaSrebrno jezero, jedno od najljepših i najpoznatijih izletišta u Srbiji, nalazi se na desnoj obali Dunava, a od centra Velikog Gradišta udaljeno je oko 2,5 km. idealna je turistička destinacija, što omogućava i pozicioniranost na raskršću bitnih putnih pravaca.

Jezero je nastalo od riječnog rukavca Dunava, koji je 1971.godine pregrađen nasipom u gornjem toku. Jezero je okruženo brdima, a pored ljepota Srbije kojoj pripada, jezero svojom blizinom pruža pogled na susjednu Rumuniju. Samo ime jezera opisuje njegovu ljepotu, jer zalaskom sunca iza Karpata mnoštvo se sunčevih zraka prelama površinom jezera, zbog čega ono dobija jedinstven srebrni odsjaj.

Srebrno jezero je prosječne širine 300 metara i dužine od 14 km, te zauzima površinu od oko 4 km2. Ima oblik nepravilnog luka. Nalazi se na nadmorskoj visini od 70 metara i duboko je 8 metara. Voda je bistra zbog nedostatka zagađenja i prirodne filtracije vode kroz mnogo pješčanih dina. Bogato je ribom, uključujuži amura, šarana, soma, štuka, smuđa i druge slatkovodne ribe.

Uređena plaža, bogat i jedinstven smještajni kapacitet kao i ljubazni domaćini dijelovi su mozaika koji čini priču o Srebrnom jezeru pomalo čarobnom. Zavidan broj smještajno-ugostiteljskih kapaciteta svjedoče o turističkom potencijalu Velikog Gradišta, koje je odlična destinacija kako za dnevne izlete tako i cjelokupan odmor.

Samo jedan nasip dijeli Srebrno jezero od Dunava, kojim se možete otisnuti na krstarenje dugo i preko osam sati. Krstarenjem Dunavom upoznati ćete čuvene prirodne i istorijske ljepote smještene na rubu Srbije, kao što su Đerdapska klisura, Golubačka tvrđava, Ramska tvrđava i ostalo, a pogledom dodirivati Karpate sa druge strane Dunava. Za ovakve ugođaje na raspolaganju je Kompanija Stokić, koja kontinuirano i redovno organizuje krstarenja Dunavom, pružajući pri tome potpun ugostiteljski ugođaj na brodu 'ANA'. Uz veliku terasu koja prima 150 gostiju, i za malo manje toliko zatvorenog prostora ispod terase, izvrsnu kuhinju i ugođaj muzike uživo te ljubazno osoblje, pruža vam se prilika da zaboravite na svakodnevni život i pružite si nezaboravne trenutke. Brodom 'ANA' možete se uputiti na krstarenja od Srebrnog jezera do Đerdapske klisure, sa povratkom na jezero, ali i dalje, do Donjeg Milanovca, te Golupca, s time da postoji i opcija prenoćišta u Golupcu, kako bi posjetioci imali priliku bolje upoznati čari Dunava.

Riječi nisu dovoljne da bi vam na najbolji način prenijeli sve ljepote i posebnosti koje ćete zasigurno doživjeti posjetom Srebrnom jezeru i upoznavanjem sa njegovom okolinom. Obzirom da do destinacije nije teško doći, iz kog god pravca krenuli, naša je iskrena preporuka da posjetite ovu 'Azurnu obalu Srbije'. Da bi mogli osjetiti sve što Dunav i Veliko Gradište nudi, kontaktirajte Stokić kompaniju (putem telefona +381 12 661 231 ili putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. . obzirom da su opisane destinacije naša lična i iskrena preporuka, vjerujemo da ćete i vi nakon vaše posjete ponosno preporučivati posjetu Srebrnom jezeru, Velikom Gradištu, Dunavu i njegovoj bogatog turističkoj ponudi.

>>Fotogalerija<<

Agro-Eko Magazin

 


Nasumični sadržaj