Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Купить новостройку с отделкой. Где купить однокомнатную квартиру в новостройке? Купить новостройку недорого. Оценка стоимости недвижимости. Какая рыночная оценка недвижимости? Принципы оценки недвижимости. Теплый пол своими руками. Как сделать теплый пол в доме. Монтаж водяного теплого пола. Не включается ноутбук. Скажите почему не включается ноутбук. Ноутбук включается и сразу выключается. Быстрый кредит наличными. Где быстро взять кредит без справок. Оформить быстрый кредит. Топ wow сервера. Где скачать последний клиент wow? Самый лучший сервера world of warcraft. Ленточная пилорама цена. Ленточная пилорама своими руками чертежи. Скачать чертежи ленточной пилорамы. Аренда квартир без посредников. Длительная аренда квартир без посредников и прочих. Аренда однокомнатной квартиры.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Sedam namirnica kojima ćete pobijediti opadanje kose

opadanje kose ilustracija 854vfchSa dolaskom jeseni dolazi i do promjena u našem organizmu, a ono što se ženama često dešava u ovo doba godine jeste opadanje kose. Rješenje za ovu pojavu leži i u kuhinji, koju trebate opremiti namirnicama koje su odlične u borbi protiv opadanja kose a i pored toga blagotvorno djeluju na zdravlje organizma.

O kojim se zapravo namirnicama radi i koji dio njihovog sadržaja služi u borbi protiv opadanja kose, pročitajte u nastavku teksta:

Losos

Losos je bogat omega-3 masnim kiselinama što ga čini jednom od najboljih namirnica za sprječavanje gubitka kose. Namirnice koje obiluju ovim kiselinama nisu dobre samo za mozak, već i za zdravlje kose. Pobrinite se da što više jedete hranu bogatu omega-3 masnim kiselinama, poput lososa, tune, oraha i kelja.

Špinat

Ovo lisnato povrće puno je vitamina, minerala i antioksidanasa što ga čini idealnom namirnicom za sprečavanje gubitka kose i također daje sjaj tenu. Također, špinat je poznat po tome da potpomaže probavu, a dobar je i za zdravlje očiju i kosti.

Jaja

Kad su jaja u pitanju, u medijima se stalno raspravlja o tome koliko su ona zapravo dobra za naše zdravlje. Kada govorimo o zdravlju kose jaja su preporučljiva zbog svog sadržaja svih esencijalnih aminokiselina i podižu nivo dobrog HDL holesterola.

Zobene žitarice

Od zobi možete napraviti vrlo ukusan doručak ili kolače, a također se nalazi na popisu namirnica koje sprječavaju ispadanje kose. Dobar je izvor biotina koji je odličan za zdravlje kose i vlasišta. Osim što poboljšava imunološki sustav i krvni pritisak,  zdravstvene dobrobiti zobi su višestruke.

Mrkva

Mrkve su odlična grickalica jer sadrže beta-karoten koji proizvodi vitamin A koja pak pomaže kod proizvodnje hranjivih ulja koja su bitna za zdravlje vlasišta i kose. Nedostatak vitamina A povezuje sa stanjivanjem i gubitkom kose pa nemojte dozvolite da nedostaje vašem organizmu. Osim u mrkvi, A vitamin možete pronaći i u batatu, mangu i bundevama. 

Kamenice

Iako su kamenice uglavnom poznate kao dobar afrodizijak, one su također odličan izvor cinka. Nedostatak cinka može dovesti do gubitka kose, trepavica pa čak i izazvati probleme s vlasištem. Ako ne volite kamenice, cink se također nalazi i u orasima, govedini i jajima.

Leća 

Leća je još jedan veliki izvor esencijalnih minerala i vitamina koji su ključni u sprečavanju gubitka kose. Ako ste vegetarijanac, leća i grah bi se što češće trebali naći na vašem jelovniku jer sadrže obilje proteina. Kako je kosa uglavnom sastavljena od proteina, važno je jesti namirnice koje ih sadrže. Ne volite li leću, jedite tofu, grčki jogurt ili kikiriki koji također obiluju proteinima.

(Izvor: hair.allwomenstalk; prilagodio: AGRO-EKO Magazin)


Nasumični sadržaj