Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Шпатлевка стен под обои. Быстрая шпатлевка стен своими руками. Стоимость шпатлевки стен. Штукатурка стен цена. Быстрая штукатурка стен своими руками. Отделка стен штукатуркой. Декоративная отделка стен. Качественная отделка стен декоративным камнем. Отделка стен своими руками. Мини токарный станок своими руками. Как сделать токарный станок своими руками. Настольный токарный станок своими руками. Облицовка дома кирпичом. Качественная облицовка дома кирпичом фото. Наружная облицовка дома. Как начать бизнес с нуля. Быстро начать бизнес без вложений. Начать бизнес с нуля идеи. Канализация в частный дом. Хочу сделать канализация своими руками. Водоснабжение и канализация дома. Строительство фундаментов цены. Быстрая строительство фундамента своими руками. Технология строительства фундамента.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Kinezi razvijaju solarne panele koji će generirati energiju iz kišnih kapi

solarni kisni paneliZvuči paradoksalno, jer oblaci i kiša su najgori neprijatelji solarnih panela, ali u Kini imaju rješenje.

Razvoj tehnologije koja bi omogućila da solarni paneli mogu iskoristiti i kišne kapi za proizvodnju električne energije još uvijek je u eksperimentalnoj fazi, iako naučnici vjeruju kako će uspjeti napraviti ono što je mnogima izgledalo kao nemoguće. Bitka za “zelenu energiju” je zapravo bitka za Zemlju, a ako uspije novi koncept to bi mogao biti ogroman korak naprijed u očuvanju naše planete. Pitanje je, naravno, koliko će cijela priča koštati prosječnog čovjeka, jer ni solarni paneli, bez obzira što gotovo sve zemlje daju subvencije za ugradnju, još uvijek nisu toliko cjenovno prihvatljivi za masovniju ugradnju.

Jedan od glavnih parametara izračuna isplativosti ugradnje solarnih panela je broj sunčanih dana. Što je manji broj sunčanih dana, to je granica isplativosti niža, odnosno treba više vremena da se povrate uložena sredstva, ali kineski naučnici su razvili posebne solarne panele koji energiju mogu proizvoditi i iz kišnih kapi. Solarne ćelije su prekrivene debelim slojem grafena, na kojem se zadržavaju kišne kapi stvarajući jednu vrstu prirodnog kondenzatora, pojednostavljeno rečeno razlika u energiji elektrona na grafenu i iona iz vode proizvodi električnu energiju. Na ovaj način se eliminira najveći problem aktualnih solarnih panela, jer sunce više nije jedino što je potrebno za proizvodnju električne energije.

U ovoj fazi najveći je problem niska energetska učinkovitost u odnosu na klasične solarne panele, koji imaju učinkovitost od 22% kod pretvaranje sunčeve energije u električnu energiju. Za razliku od njih, paneli koje razvijaju Kinezi imaju samo 6,5% prosjek kod pretvaranja energije. Ukoliko to uspiju riješiti, ovo bi moglo biti jedno od najboljih, ako ne i najbolje rješenje za savršenu zelenu energiju.

Agro-Eko Magazin / izvor: Zimo


Nasumični sadržaj