Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Укладка ламината на пол. Быстрая укладка ламината своими руками видео. Укладка ламината по диагонали. Пробковое покрытие для пола. Качественная укладка пробкового пола. Пробковый пол плюсы и минусы. Смеси для выравнивания пола. Быстрое выравнивание бетонного пола. Выравнивание пола стоимость. Самоделки для дома. Лучшие самоделки для дома своими руками. Полезные самоделки для дома. Как обустроить кухню. Как обустроить маленькую кухню быстро. Как обустроить кухню фото. Как открыть свой магазин. Хочу открыть магазин с большим капиталом. Сколько стоит открыть магазин. Диван своими руками. Как сделать диван своими руками для дома. Диван своими руками чертежи. Дизайн маленькой кухни. Красивый дизайн интерьера кухни фото. Малогабаритные кухни дизайн.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Improvizovane saksije za rasad – od ljuske jajeta do limuna

saksije improvizacija ljuske od jajaSadnju novih biljaka, prije nego što definitivno otopli, možete da započnete u toplini vašeg doma ili na zastakljenoj terasi, a kao improvizovne saksije za rasad mogu da vam posluže razne stvari. Evo nekih od njih:

LjUSKE OD JAJA

Nemojte bacati prazne ljuske od jaja. Stavite zemlju u njih, jer su one izuzetan izvor kalcijuma za vaše biljke. Kada vidite prve izdanke nove sadnice, možete samo malo da polomite svoju “saksiju” od ljuske, kako bi korenje bolje doprlo do zemlje.

PAPIRNE ČAŠE

Idealne su da u njih stavite zemlju i nešto posijete jer su biorazgradive, što znači da ćete kada biljka nikne, sve zajedno sa čašom moći da presadite u baštu, kada za to dođe vreme.

LIMUN I POMORANDžA

Probušite rupu na donjem dijelu polovine iscijeđenog limuna ili pomorandže da biste obezbijedili drenažu i ispunite je zemljom - ovim jednostavnim postupkom dobićete idealno mjesto za sadnju. Kada biljka poraste, zajedno sa korom presadite je u vrt a ona istovremeno ima odličnu hranu za dalji rast.

KORNETI ZA SLADOLED

Vjerovatno vam to ne bi baš palo na pamet, ali i prazni korneti za sladoled mogu da postanu saksije. Važi isto što i za citruse: poslužiće kao hrana za biljke kada ih prebacite u baštu.

NOVINE

Ako svakodnevno kupujete novine, ova metoda je idealna za vas. Umjesto da ih bacate, jednostavno savijte novine oko male posude koja će im dati oblik za sadnice, vežite ih kanapom i ispunite zemljom.

KARTONSKE KUTIJE

Ako hoćete da biljke direktno sadite u vrt bez gnjavaže, onda i kartonske kutije za jaja mogu da vam posluže. Prave se od biorazgradivog materijala, vrlo lako se razdvajaju i sijeku i idealni su za mlade biljke.

PLASTIČNE FLAŠE

Prazna flaša od soka može da dobije novu svrhu - pretvorite je u samozalivajuću saksiju koja traži vrlo malo održavanja, a pruža idealno okruženje za vaše mlade biljke. Sve što treba da uradite je da isiječete flašu napola, u dno sipate malo vode, a grlo okrenete naopako i stavite ga u dno. Potom dodajte zemlju i sjeme.

Agro-Eko Magazin / izvor: Novosti


 

Nasumični sadržaj