Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Как лечить гастрит быстро. Как лечить гастрит желудка дома. Как лечить гастрит народными средствами. Лечение и профилактика кариеса. Быстрая профилактика кариеса зубов. Профилактика кариеса у взрослых. Питание во время беременности. Какое правильное питание во время беременности. Режим питания во время беременности. Почки симптомы болезни. Главные признаки болезни почек. Питание при болезни почек. Как доставить удовольствие девушке. Как доставить девушке больше удовольствия днем. Как доставить максимум удовольствия девушке. Грудные мышцы в домашних условиях. Быстрые домашние упражнения для грудных мышц. Тренировка грудных мышц. Йога для начинающих видео. Качественная йога для беременных. Уроки йоги для начинающих. Народное лечение простата. Главные средства лечения аденомы простаты. Лечение простатита и аденомы простаты.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Pčele trebaju vodu: Napravite pojila kako bi sprečili stradanja pčela na velikim vrućinama

pojila za pceleZdrava i čista voda je veoma važan faktor u toku čitave pčelarske sezone. Vodom pčele razblažuju med, spravljaju hranu za leglo i rashlađuju košnicu. Ako tokom vrelih letnjih dana nema vode u blizini pčelinjaka, onda se mnogo umanjuje radna i životna sposobnost pčelinjih društava.

Da bi se smanjilo stradanje pčela treba u ovim vrelim letnjim danima na pčelinjaku postaviti pojilo. Ono se pravi u vidu sudova raznih oblika i veličina, ali je najbolje bure sa slavinom, postavljeno tako da voda iz slavine kaplje na dasku koja ima izdubljeni žljeb u vidu izlomljene crte. Umesto žljeba mogu se se na dasku prikovati letvice koje će sprečavati vodu da se brže sliva. Ukoliko nemamo bure sa slavinom, može se upotrebiti bilo koji veći sud sa otvorom gore koji ćemo napunoti vodom i na vodu staviti parče stiropora koje će plutati i sa njega pčele piti vodu.

Pojilo treba da bude postavljeno na mesto gde će ga sunce preko celog dana grejati i biti lako dostupno pčelama. Da se pčele što pre priviknu na pojilo, treba u prvim danima nekoliko puta premazati dasku ili stiropor sa medom. Kada se pčele naviknu na pojilo u njemu mora biti stalno vode kako se pčele ne bi odvikle.

(izvor: Zdrava Srbija)


Nasumični sadržaj