Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Как сделать потолок из гипсокартона. Как сделать подвесной потолок в доме. Какой потолок лучше сделать. Отделка ванной комнаты. Быстрая отделка ванных комнат панелями. Отделка ванной комнаты пластиковыми панелями. Кровля крыши профнастилом. Качественные материалы для кровли крыш. Крыша из мягкой кровли. Самоделки для сада. Успешные самоделки для сада своими руками. Самоделки для сада и огорода. Ванная мебель для ванной комнаты. Купить мебель для ванных комнат недорого. Заказ мебели для ванной комнаты. Бизнес малое производство. Самый малый бизнес идеи производство. Новый бизнес производство. Монтаж дверей своими руками. Быстрый монтаж входных дверей. Легкий монтаж пластиковых дверей. С чего начать ремонт квартиры. Быстрый ремонт дома с чего начать. Ремонт своими руками для начинающих.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

U Tuzli održani sajam i konferencija 'Zelena ekonomija u BiH – mogućnosti i šanse'

zelena ekonomija u bih 2019U organizaciji Fondacije Heinrich Böll, Ured za BiH, Sjevernu Makedoniju i Albaniju i Centra za ekologiju i energiju iz Tuzle, uz podršku Grada Tuzle, u petak, 11.10.2019. godine, u Tuzli su održani konferencija i sajam na temu "Zelena ekonomija u BiH – mogućnosti i šanse."

Sajam, sa pratećim predavanjima i diskusijama imao je za cilj da doprinese aktivnoj diskusiji i razmjeni znanja i iskustava u oblasti razvoja i unapređenja Zelene ekonomije i zelenih poslova u BiH.

Događaj je okupio eksperte iz BiH, ali i praktičare zelene ekonomije iz regije, kako bi se stvorio forum na kojem će se moći dijeliti iskustva i pomoći sudionicima u zelenoj ekonomiji da se umreže i ostvare saradnju. Pored toga, sajam i konferencija imali su za cilj da motiviraju ljude da krenu u slične poslove, te da u tom smislu pokažu primjere dobre prakse iz BiH.

U svom obraćanju prisutnima na otvaranju sajma, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović je posebno naglasio da "Tuzla ima problema sa nedostatkom vjetra, problem sa kotlinskom klimom, probleme sa Termoelektranom i drugim zagađivačima zraka i upravo zato se baš Tuzla mora najviše truditi u oblasti zelene, tj. pametne ekonomije. Mi nastojimo našim primjerom i našim mjerama sufinansiranja mjera na smanjenju aerozagađenja objasniti drugima da imaju priliku ostvariti najveće poticaje, više nego bilo gdje u bivšoj Jugoslaviji. Grad Tuzla je jedna od prvih lokalnih uprava u BiH i šire koja je uvela poticaje za utopljavanje zgrada i za ugradnju toplotnih pumpi. Mi svima koji to žele i ispunjavaju uslove, sufinansiramo ove mjere u iznosu od 50% od ulaganja, a najviše do 5.000 KM. Kada utoplomo zgrade, trošiće se duplo manje energije i imaćemo čistiji zrak. To su konkretne mjere i mi nastojimo našim poticajima da damo primjer i drugima". Gradonačelnik je uzeo učešće i u radu konferencije, te je govorio i kao učesnik u panel diskusiji na kojoj se govorilo o ulozi lokalnih zajednica u razvoju zelene ekonomije.

Tuzla ima potencijal i resurse za zelenu ekonomiju i sve je više subjekata koji se angažuju u pogledu razvijanja ovakvog biznisa.

Agro-Eko Magazin


 

Nasumični sadržaj