Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Как выбрать внешний диск. Внешний жесткий диск как выбрать самый подходящий. Какой внешний диск выбрать. Какой принтер выбрать. Какой выбрать лазерный принтер сегодня. Какой цветной принтер выбрать. Готовые программы на java. Изучаем java с нуля быстро. Как начать программировать на java. Бесплатные игры для планшетов android. Качественный samsung android планшет. Планшет android цена. Отдых в турции отели. Самый лучший отдых в турции. Отдых в турции отели цены. Wow дк гайд. Лучший wow фрост дк гайд. Wow дк танк гайд. Рабочие программы на языке python. Изучаем python с нуля. Язык python для начинающих. Бесплатые плагины для Joomla. Скачать joomla плагины бесплатно. Где скачать самые последние плагины на joomla.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Općina Novi Grad Sarajevo: Održane prve praktične radionice iz oblasti hortikulturnog uređenja

opcina novi grad radionice hortikulturaOpćina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa Poljoprivredno - prehrambenim  fakultetom  Univerziteta u Sarajevu realizovala je dvije praktične  radionice za građane iz oblasti hortikulturnog uređenja balkona, dvorišta i ulaza u stambenu zgradu. Predavanje je održala prof. dr. Jasna Avdić, šef Katedre za floristiku i pejzažno projektovanje Poljoprivredno - prehrambenog fakulteta u Sarajevu.

Prva praktična radionica održana je na oglednom poligonu Poljoprivredno - prehrambenog fakulteta  u Sarajevu, na kojoj je prof. Avdić govorila o proizvodnji ukrasnog bilja i cvijeća, kao i o procesu planiranja, organizovanja i realizacije projekta uređenja dvorišta i ulaza u stambenu zgradu. Jedna od tema bila je i ozelenjavanje balkona i terasa.

Ljubitelji cvijeća i ukrasnog bilja imali su priliku u sklopu druge radionice uživati u prekrasno uređenom dvorištu Halide Mešanović u naselju Dobroševići, koje je u 2018. godini od strane stručne komisije izabrano za hortikulturno najuređenije dvorište na području općine Novi Grad Sarajevo.

Dobitnica prve nagrade za hortikulturno najuređenije dvorište Halida Mešanović omogućila je zainteresiranim polaznicima da se upoznaju sa cvijetnim vrstama koje ona brižno njeguje u svojoj bašti, te da kroz praktične primjere steknu saznanja o osnovama tehnike uzgoja i njege ukrasnog bilja, izbora ukrasnih i cvjećarskih vrsta, kao i vještinama potrebnim za planiranje i organizovanje  pejsažnog uređenja.

U okviru planirane edukacije planirane su još dvije praktične radionice, a nakon toga polaznicima će biti dodijeljeni certikati i prezentacije predavanja iz oblasti „Hortikulturnog uređenja balkona, dvorišta i ulaza u stambenu zgradu" u elektronskoj formi (CD).

Općina Novi Grad Sarajevo i ove je godine osigurala novčane nagrade za najuređeniji ulaz u stambenu zgradu, dvorište i balkon s ciljem očuvanja životne sredine, podsticaja hortikulturnog uređenja životnog prostora i stvaranja ambijenta ugodnog za življenje njenih stanovnika. U toku je Javni poziv za izbor hortikulturno najuređenijeg balkona, dvorišta i ulaza u stambenu zgradu, na koji se mogu prijaviti građani koji imaju hortikulturno uređene balkone ili dvorišta i predstavnici etažnih vlasnika ulaza u stambenu zgradu. Prijavni obrasci mogu se preuzeti na web stranici i info pultu Općine, a dodatne informacije mogu se dobiti putem telefonskog broja 033 291-253 ili email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.”. Javni poziv otvoren je 15 narednih dana.

Agro-Eko Magazin / izvor: Akta.ba


Nasumični sadržaj