Bosnian Arabic Bulgarian English German Italian Macedonian Russian Slovenian Spanish Turkish
Как сделать потолок из гипсокартона. Как сделать подвесной потолок в доме. Какой потолок лучше сделать. Отделка ванной комнаты. Быстрая отделка ванных комнат панелями. Отделка ванной комнаты пластиковыми панелями. Кровля крыши профнастилом. Качественные материалы для кровли крыш. Крыша из мягкой кровли. Самоделки для сада. Успешные самоделки для сада своими руками. Самоделки для сада и огорода. Ванная мебель для ванной комнаты. Купить мебель для ванных комнат недорого. Заказ мебели для ванной комнаты. Бизнес малое производство. Самый малый бизнес идеи производство. Новый бизнес производство. Монтаж дверей своими руками. Быстрый монтаж входных дверей. Легкий монтаж пластиковых дверей. С чего начать ремонт квартиры. Быстрый ремонт дома с чего начать. Ремонт своими руками для начинающих.

Klikni 'Sviđa mi se' i prati nas na Facebook-u!

Tuzla, 30. novembra: Drugi festival rakija i žestokih pića

salines spirit fest 2018 najavaDrugi festival rakija i žestokih pića pod nazivom "Salines Spirit Fest" biće održan 30. novembra u Tuzli. Na festivalu će se predstaviti veliki broj destilerija, kao i kompanija svjetski poznatih brendova žestokog pića, uz odličnu gastro ponudu najboljih bosanskohercegovačkih sireva, te domaćih i regionalnih mesnih industrija.

– Na festivalu ćemo predstaviti sve ono najbolje od voćnih rakija, a i žestokih alkoholnih pića iz regiona. Ono što je osobenost ovog događaja je to što osim izložbenog i takmičarskog dijela festivala, dajemo mogućnost samostalnim proizvođačima rakija da dođu i prezentuju svoje proizvode – kazao je Haris Dedić obraćajući se u ime organizatora, Udruženja Life Style.

Osim izložbenog, festival će i ove godine imati takmičarski dio u kojem će stručni žiri ocijeniti uzorke, te odlučiti o priznanjima.

Predsjednik žirija je Predrag Vukosavljević, profesor na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Nerma Spaho s Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te Ljubiša Stanković takođe sa beogradskog fakulteta.

– Žiri će dan nakon festivala održavati predavanje za male, samostalne proizvođače. Tu će se govoriti o najnovijim trendovima u proizvodnji rakije, što nama i jeste cilj, da edukujemo naše male proizvođače da kvalitet svojih proizvoda podignu za zadovoljavajući nivo – dodao je Dedić.

Ove godine na festivalu će učestvovati i proizvođači opreme za pravljenje rakije. Svi posjetioci sajma moći će da se uvjere na licu mjesta šta su to novi trendovi i na koji način se pravi rakija.

Pokrovitelji ove manifestacije su Grad Tuzla, Turistička zajednica Tuzle, Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK te Turistička zajednica TK.

Agro-Eko Magazin


 

Nasumični sadržaj